«Οι Πειρατές της Πρώτης» Μια συναρπαστική ιστορία θα διηγηθούμε τον Δεκέμβριο στους Γαργαλιάνους.

29 Νοεμβρίου, 2021 14:27

Μια συναρπαστική ιστορία θα διηγηθούμε τον Δεκέμβριο στους Γαργαλιάνους.  Ένας νέος πολιτισμικός, εκπαιδευτικός, περιβαλλοντικός και τουριστικός προορισμός με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού γεννιέται σε σχεδιασμό, διοργάνωση και ανάδειξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και θέλουμε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Η ακατοίκητη σήμερα Νήσος Πρώτη και ο ζωντανός θρύλος των Πειρατών της, που απέχει ελάχιστα από το δημοφιλές θέρετρο της Μαραθόπολης, προτείνεται ως ένας νέος συναρπαστικός και ανεξερεύνητος πολιτισμικός, εκπαιδευτικός και τουριστικός προορισμός, με τη δυνατότητα να συγκεντρώσει πολυσχιδείς καινοτόμες δράσεις.    

«ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ», θα αποτελέσουν τον πυρήνα ενός νέου ετήσιου καλοκαιρινού θεσμού που στόχος είναι να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση με τη μορφή μιας Τακτικής Πολιτισμικής Διοργάνωσης με ιστορικούς, λαογραφικούς, καλλιτεχνικούς, περιβαλλοντολογικούς, τουριστικούς άξονες και διαφαινόμενη προοπτική την ενδυνάμωση της περιοχής ως ποιοτικού προορισμού.

Η προετοιμασία της έναρξης του νέου θεσμού το προσεχές καλοκαίρι του 2022, ξεκινά με μεγάλη χαρά όλων μας αυτόν τον Δεκέμβριο με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ από την Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων. 

Στόχος μας η δημιουργία μιας συλλογικής εγκατάστασης μικρών και μεγάλων δημιουργών, με τίτλο «ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ» που θα παρουσιαστεί  στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη από την Κυριακή 19.12.21 και έως τέλος του έτους με παράλληλες εκπαιδευτικές και δημιουργικές δράσεις (καλλιτεχνικό εργαστήριο, αφήγηση παραμυθιού και άλλα) για τα παιδιά και τους ενήλικες.

Στο πλαίσιό της, 20 περίπου εικαστικοί, δημιουργούν ένα υπερμεγέθες συλλογικό έργο-βιβλίο με αναφορά στους Πειρατές της Πρώτης, που θα μπορούν όλοι οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης να επεξεργαστούν ως πολύτιμο έκθεμα.

Θα θέλαμε το έργο-βιβλίο να πλαισιωθεί από ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ σε μέγεθος Α4, και έμπνευση τους Πειρατές της Πρώτης και την Ιστορία τους.

Τα έργα μπορούν να απεικονίζουν το φυσικό τοπίο της Πρώτης, ναυτικούς χάρτες, επιγραφές που βρέθηκαν εκεί, ή τους ίδιους τους πειρατές και τη δράση τους, όπως τους φαντάζονται τα παιδιά, μετά την παρουσίαση των θρύλων και των ιστοριών που θα παρουσιαστούν στα παιδιά από τους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς τους.

Επιμέλεια της έκθεσης : Ίρις Κρητικού.

Παρακαλούμε θερμά τα έργα να παραδοθούν στην κ. Φωτεινή Στυλιανού – Δημ. Κατάστημα Φιλιατρών ή στην κ. Κατερίνα Γαλανοπούλου – Δημ. Κατάστημα Γαργαλιάνων έως και τη Δευτέρα 13.12.2021.

Πληροφορίες: Φωτεινή Στυλιανού

Τηλ. 2761360025/ 6942778793

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

  &

ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.

ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ