Ημερίδα για τον Τουρισμό το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία.

6 Απριλίου, 2022 10:06

Ο Δήμος Τριφυλίας και η Ένωση Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Τουρισμό στη Μεσσηνία στη μετά–covid 19 εποχή – Γαστρονομικός Τουρισμός στην περιοχή μας».

Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της απασχόλησης και της οικονομίας στη χώρα μας. Οι νέες συνθήκες όμως της ανάπτυξης αλλά και οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις, ειδικά με την παράμετρο της πανδημίας COVID19, δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο απαιτήσεων αλλά και μετασχηματισμών στην εθνική τουριστική ανάπτυξη και πολιτική.

Η παρούσα Ημερίδα με εξειδικευμένους ομιλητές από τον ευρύτερο τουριστικό τομέα αποπειράται να απαντήσει στα παραπάνω μέσα από την ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα του γαστρονομικού καθώς και να αναδείξει “καλές περιπτώσεις” (GoodCases) στην ελληνική επικράτεια που έχουν ήδη ξεκινήσει και υλοποιούν την στρατηγική της βιωσιμότητας στις τουριστικές τους επιχειρήσεις.

Οι ομιλητές και τα θέματα των παρουσιάσεων τους είναι τα παρακάτω:

  • Άννα Καλογεροπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού ΠελοποννήσουΗ Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».
  • Σοφία Σωτηρίου, MSc, Σύμβουλος Πολιτικής για την Πράσινη Ανάπτυξη, τον Βιώσιμο Τουρισμό και την Ενεργειακή Μετάβαση, με θέμα: «Στρατηγική της Ευρώπης για την Πράσινη ανάπτυξη & τον Βιώσιμο Τουρισμό – Χρηματοδοτικά εργαλεία στον τουριστικό τομέα».
  • Βασίλης Τριγκιλίδας, Μέλος Δ.Σ. και εκπρόσωπος Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα«Στρατηγικές Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου».
  • Στέλιος Μάντζαρης, MSc (destinationManagement.co)-Μέλος ΞΕΕ & Πρόεδρος Ξενοδόχων Λήμνου  με θέμα: «Ανάδειξη προορισμού καθώς και θεματικών μορφών του Τουρισμού».
  • Χάρης Μπρουσαλιάν, BusinessDevelopment&MarketingDirector για την BestWestern στην Ελλάδα (διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα) με θέμα: «Ταξιδιωτικά trends για την Ελλάδα και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες».
  • Διονύσης Παπαδάτος, ΜΒΑ, Συντονιστής Δράσεων Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλο με θέμα:«Μεσσηνιακή Διατροφή-Χτίζοντας το γαστρονομικό branding της Μεσσηνίας».
  • Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης, Dr. Καθηγητής Marketing Σχολής «LeMonde», Συγγραφέας και Συνεργάτης της Hoteltraining με θέμα: «10 Πρακτικές Μάρκετινγκ για Μικρά Ξενοδοχεία». 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 και ώρα 5.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Αλέκος Παπαδόπουλος του Δήμου Τριφυλίας.